Βίντεο για τη Σαντορίνη

Σαντορινη Βιντεο

Η Σαντορίνη, ένας απ΄ τους διασημότερους προορισμούς του πλανήτη, φημίζεται για τα γραφικά σπιτάκια της, το ηφαίστειο, το μαγευτικό τοπίο και το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα. Γνωρίστε καλύτερα το νησί της Σαντορίνης μέσα από επιλεγμένα βίντεο, οδοιπορικά, εκπομπές και ντοκιμαντέρ.

Οδοιπορικό στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά με την εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα»

Ο Νίκος Μάνεσης με την Εκπομπή «60 Λεπτά Ελλάδα» (2/2016), μας ταξιδεύει στις ομορφιές της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Σαντορίνη, Άνθρωποι και Ηφαίστειο «Μηχανή του Χρόνου»

Η Μηχανή του Χρόνου ταξιδεύει στην προϊστορική Θήρα, παρουσιάζει το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας, εξερευνά τα μυστήρια του ηφαίστειου και ανακαλύπτει την δύναμη των ανθρώπων, που μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1956 έχτισαν τη φήμη της Σαντορίνης στα πέρατα του κόσμου.

Σαντορίνη «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» (Αρχείο ΕΡΤ)

Η Μάγια Τσόκλη και ο φακός της εκπομπής «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» (1/2003) μας ταξιδεύουν στο κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης. Η Παρουσιάστρια επισκέπτεται τη Θηρασιά, μιλάει με τους ντόπιους οι οποίοι μοιράζονται μαζί της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Στη συνέχεια, επισκέπτεται την πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά. Δεν παραλείπει να περάσει από το Καμάρι, την Περίσσα, και άλλες δημοφιλείς παραλίες. Επόμενος σταθμός της το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, και η Τρίκλιτη Βασιλική της Αγίας Ειρήνης όπου γίνονται ανασκαφές. Αυτή είναι η πρωιμότερη και μεγαλύτερη Βασιλική στο νησί. Η σύντομη ιστορική αναδρομή και οι πληροφορίες που παρέχονται σχετικά με την έκρηξη του ηφαιστείου καθιστούν τους τηλεθεατές κοινωνούς της πλούσιας ιστορίας της Σαντορίνης. Δε θα γινόταν, φυσικά, να μη βρεθεί η εκπομπή σε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία, μιας και το νησί φημίζεται για τα αμπέλια του και για τα κρασιά που παράγει.

Ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Ηφαιστείου-Νησιού

Γεννημένη από λάβα η Σαντορίνη αλλάζει συνέχει μορφές κατά τη διάρκεια των αιώνων. Εκρήξεις και σεισμούς από 4 διαφορετικά ηφαίστεια της έδωσαν πληθώρα σχημάτων. 30.000 χρόνια πριν, το νησί που είχε σχηματιστεί ήταν διπλάσιο από το σημερινό…

Ντοκιμαντέρ: Η Θήρα μέσω των αιώνων (Αρχείο ΕΡΤ)

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στη δημιουργία και το σχηματισμό της Θήρας από τις ηφαιστειακές εκρήξεις και την προσπάθεια του ανθρώπου να συμφιλιωθεί με τη φύση. Οι αρχαιολόγοι Χρήστος Ντούμας και Μαρίζα Μαρθάρη παρουσιάζουν τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου και δίνουν πληροφορίες για τον πρωτοκυκλαδικό αυτό πολιτισμό.

Η Θήρα μέσω των αιώνων Μέρος 1ο

Η Θήρα μέσω των αιώνων Μέρος 2ο

Πειρατεία στην Αρχαία Θήρα «Ξένοι Ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (Αρχείο ΕΡΤ)

Αναφορά μέσω της εκπομπής «Ξένοι Ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (1/1999) στο φόβο των κατοίκων της Σαντορίνης για τις πειρατικές επιδρομές και στις επιστολές τους προς τον Ενετό επίτροπο, με τις οποίες ζητούν τη συνδρομή του για την αντιμετώπισή τους. Διαβάζεται επιστολή Ναξιώτη ναυτικού, που σύρθηκε ως σκλάβος από τους πειρατές, προς τη γυναίκα του…

Σαντορίνη «Ξένοι Ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (Αρχείο ΕΡΤ)

Περιγραφή της Σαντορίνης από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου «Ξένοι Ταξιδιώτες στην Ελλάδα» (1/1999) και αναφορά στην έκρηξη του ηφαιστείου, τις γεωλογικές αλλαγές, τη Νέα Καμένη, το σεισμό και την έκρηξη του 1650, την ετυμολογία του ονόματος της Σαντορίνης, τις δεισιδαιμονίες του Μεσαίωνα για τους νεκρούς λόγω του σεισμού, τις πολιτείες στη Σαντορίνη την εποχή των Ενετών, την ΚΥΡΑ, την Επισκοπή, το Γουλά και το Εμπόριο. Επίσης, γίνεται αναφορά στη γη της Σαντορίνης, τις ιδιαιτερότητές της, τις καλλιέργειες, το κρασί και τη διατροφή των κατοίκων, εξαίροντας το θάρρος και τη δύναμη της θέλησής τους να παραμείνουν στον τόπο τους, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.


Η Σαντορίνη από Ψηλά όπως δεν έχετε ξαναδεί

Η Σαντορίνη από ψηλά – Βίντεο #1

Η Σαντορίνη από ψηλά – Βίντεο #2


Αφήστε μια απάντηση